"Nem az lesz a bajnok, aki ritkán esik el, hanem ki százszor kerül földre mégis ő áll fel"

Lombos Márton

Tisztelt Sportbarátok! Kedves honlap Olvasók!

 

Sok szeretettel és tisztelettel köszöntjük Önöket a Soltvadkerti Kézisuli honlapján!

Szervezetünk története 2006-ban kezdődött, amikor lelkes szülők megalapították, azzal a céllal, hogy függetlenedjünk a Soltvadkerti TE és az iskolai DSE anyagi lehetőségeitől.

A diákolimpiákon sikeres csapatainknak megfelelő felkészülését a további versenyekre csak így láttuk megvalósíthatónak.

Az önkormányzat és a szülők támogatásával működünk, mely a lehetséges pályázatokkal kiegészülve biztosítja a versenyzéshez és edzéshez nélkülözhetetlen feltételeket.

Egyesületünk jelenlegi elnöke: Forgó Erzsébet


Egyesületünk célja, tevékenységi köre: az általános és középiskolás korú gyermekek sportolásának, versenyeztetésének szervezése, támogatása, a sportolás technikai és személyi feltételeinek biztosítása, versenyeken való részvétel megszervezése, támogatása, oktatás, szabadidős és kulturális tevékenység szervezése, egészséges életmódra nevelés. Rendkívül fontosnak tartjuk a nálunk sportoló gyermekek közösségi és emberi magatartásának fejlesztését is.

Egyesület megalapítása óta Forgó Erzsébet vezeti az edzéseket, jelenleg három csoportban 50 gyermekkel foglalkozik. Segítője, Nyúl Zoltán, aki ebben az évben az U 12-es fiúk versenyeztetésében dolgozik.

Az elmúlt években igyekeztünk az országos gyermekbajnokság versenyein és a különböző meghívásos tornákon minél több csapattal részt venni. Az eredményességünket nagymértékben befolyásolja, hogy egy-egy korosztályban nem rendelkezünk elegendő létszámú gyermekkel. Ezért jelenleg három fiú csapatot tudunk versenyeztetni. Igyekszünk kialakítani a gyermekekben, hogy ne csupán a győzelem, hanem a játék élménye miatt kézilabdázzanak.

A versenyekre való felkészülést szolgálja a nyaranta szervezett edzőtábor is, amit mindig más helyszíneken tartunk, s melynek élményei egész évben kihatnak, ezzel is segítve a közösségi szellem kialakulását.

A honlap létrehozásával szeretnénk még több információt eljuttatni az érdeklődőknek munkánkról, eredményeinkről, és megismertetni az egyesületünkben sportoló gyermekeket a nekünk szurkolókkal.

Várjuk azoknak a gyermekeknek jelentkezését, akik kedvet éreznek a kézilabdázás iránt és szívesen kipróbálnák képességeiket a sportpályán.