"Nem az lesz a bajnok, aki ritkán esik el, hanem ki százszor kerül földre mégis ő áll fel"

Lombos Márton


U 14 fiú csapatunk a Badó László régió B csoportjába kapott besorolást, ami azt eredményezte, hogy az alapszakaszban folyamatosan Csongrád megyébe kellett utaznunk mérkőzésekre. (Eddig mindig Bács-Kiskunban játszottunk az alapszakaszban.) Kiskunmajsa pedig 30km-rel közelebb van Szegedhez, Bács-Kiskun megyei csapatokkal játszhatott. Mivel a TAO-s pályázat beadásának időpontjában nem ismertük a gyermekbajnokság lebonyolítását, de tudtuk, hogy a junior csapatunk már másik egyesületben fog szerepelni, ezért az utazási költségekre tervezett kiadásainkat az előző évek költségeinek megfelelően terveztük. Ez nagy hiba volt! Mire véget értek a versenyek, pontosan háromszor többe került az utazási költségünk, mint az előző években. Nem is beszélve arról, hogy folyamatosan a Pick Szeged I. II. vagy III ellen játszottunk, és kaptunk ki teljesen reménytelen mérkőzéseken. Ez kinek jó?

Aztán kiderült, hogy nekünk igenis jó volt. Év végére sokat erősödtek a gyerekek, és a rájátszás középsőházában időnként már egészen színvonalas kiélezett mérkőzéseket tudtunk játszani. (2. hely)

U 12 fiú csapatunk a Badó László régió B csoportjában játszott ebben a bajnoki évben. Csak úgy, mint a nagyok: Pick Szeged I. II. III. nagy vereségek, míg a többi csapat ellen győzelmek. Ötödik helyezést értünk el az alapszakaszban. A rájátszás középsőházában pedig harmadikak lettünk. A gyerekek mérkőzésről mérkőzésre fejlődtek, taktikailag és technikailag egyaránt. Edző és sportoló felmérhette a fejlődést a bajnoki év során. Játékosaink között nincs kiemelkedő képességű, mérkőzéseket egyedül eldönteni képes gyerek, testfelépítésre is mindenkihez képest kicsik vagyunk, ezért számunkra nagyon kedvező a 3-2-1-es védekezési felállás.

U 10 fiúk: ebben a korcsoportban nem tartom akkora előrelépésnek a lebonyolítást, mint az előző korosztálynál. Lejátszottuk a versenykiírásban előírt fordulókat, de szinte állandóan ugyanazokkal a csapatokkal. Nagyon változó az ellenfelek felkészültsége, az eredmények nem számítanak, de nagyon vérre megy a szurkolás. Számomra elfogadhatatlan, ahogyan egyes csapatok szurkolói viselkednek. Nálunk mindenki játszhatott, amikor a szülei elengedték, mert nem volt családi program. Folyamatos edzésmunkával alapozzuk a jövő eredményeit.
Heti három edzéssel készülünk a mérkőzésekre. A bajnokság végére kialakult, hogy ki milyen poszton fog játszani a jövőben, mert ez eleinte - a szivacskézilabda után - nem nagyon sikerült.

Egyesületünk kiemelt célja a jelentkező valamennyi gyermeknek biztosítani a mozgás, a versenyzés élményét. Az elmúlt bajnoki évben is erre törekedtünk. Mi nem tudunk minden korosztályban csapatot indítani, nem tudunk válogatni a jelentkezők közül, mert örülnünk kell minden gyermeknek. Senkit nem küldünk el a jelentkezők közül. Sportfelszereléseink, az edzéseszközeink a legmodernebbek, a támogatásnak köszönhetően. Használatuk a gyerekeknek változatos és igen eredményes edzésmunkát tesz lehetővé. Örömteli, hogy időközben Nyúl Zoltán megszerezte az edzői licenszet, így Ő besegített az U 12-es fiúk mérkőzésein. Szerettük volna ebben az évben is minden nevezett csapatunkat, busszal eljuttatni valamennyi mérkőzésünkre, de a költségvetésünk ezt nem tette lehetővé. Így a 2016-os évben csak a szülők támogatásából tudtunk utazni. Volt, hogy busszal és volt, hogy (a kicsik U 10) autókkal a közeli településekre: Kecskemét, Kalocsa.

Nem dicsekedhetünk nagy győzelmekkel, de a meccseken mindenki kapott játéklehetőséget, ahol felmérhette saját képességeit. A kicsiket a szülők mindenhova szívesen elkísérik, szurkolásukkal lelkesítik a gyerekeket.

Köszönjük a támogatást mindenkinek!

HAJRÁ VADKERT!!!!!!!!!

        

Soltvadkert, 2016. július 5.